Regulament

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție, concurenții acceptă automat prezentul regulament.

Eveniment sportiv / concurs de alergare deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori având ca obiective creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru dezvoltarea unei comunități durabile. 

 1. Sfatul nostru

Pentru a da dovadă de prevedere şi a ne gândi şi la situaţiile neplăcute care pot interveni, ţinând cont de specificul concursului, vă recomandăm să luaţi în calcul încheierea unei asigurări împotriva oricărui fel de accident care poate apărea pe durata competiţiei.

 1. Organizatori

Organizatorii evenimentului sunt: Fundația Comunitară Banatul Montan împreună cu Primăria și Consiliul Local Reșița, în parteneriat cu autorități şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul la organizarea și desfășurarea evenimentului sub forma de voluntariat.

 1. Dată eveniment. Locație. Start. Finish

Duminică, 2 iunie 2024 și va include 4 probe, care  se vor derula zona Kaufland Govândari- Intim și parcul Tricolorului. Locul de plecare şi de sosire al participanților este în parcul Tricolorului- Victoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. 

Dorim să ne asigurăm că cerințele Regulamentului privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber sunt cunoscute și respectate la Comunitate în Mișcare.

Startul pentru cele 4 probe va fi decalat astfel: la ora 10.00 se va da startul pentru cursa de 10 km, la ora 10.15 pentru cursa de 5 km, la ora 10.30 pentru cursa de 2 km iar la ora 12.00 pentru proba ”Te dai cu orice”. Startul și finish-ul vor fi în acelaşi loc.

 1. Probe concurs

Probele concursului “Comunitate în mișcare” sunt următoarele:

 •     Comunitate în mișcare- 10 km
 •     Comunitate în mișcare- 5 km
 •     Comunitate în mișcare- 2 km
 •     Te dai cu orice- 2 km
 1. Puncte de revitalizare/de control

Organizatorii vor asigura în zona de start/finish un punct de control și revitalizare complet. Participanții de la cursa de 10 km vor avea un punct de revitalizare și la jumătatea distanței.

 1. Înscriere și taxa participarea

Pentru proba de 10 km participarea este permisă doar alergătorilor care au împlinit vârsta de 16 ani până la data desfășurării concursului şi sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort, doar cu acordul scris al părinților sau a tutorelui legali.

La proba de 5 km pot participa sportivii/ amatorii de peste 12 ani, doar cu acordul scris al părinților sau al tutorilor legali.

 1. Înscrierea

Se va face, online prin completarea formularului disponibil pe pagina oficială a evenimentului https://comunitateinmiscare.ro. Termenele limită de înscriere la curse sunt:

  • online până în 1 iunie ora 16:00
 • parcul Tricolorului – 1 iunie între orele 16:00- 20:00
 • 2 iunie între orele 8:00- 9:00

Înscrierea este considerată validă odată cu finalizarea plății online, la check-out. Dacă nu ați urmat acești pași, atunci înscrierea nu a fost efectuată.

 1. Contribuția de participare

Proba

10 km

5 km

2 km

Te dai cu orice

 

Taxa

100 lei

70 lei

50 lei

50 lei

 

Apeși butonul “ÎNSCRIE-TE”, apoi urmezi pașii indicați.

Contribuția de participare este considerată donație pentru susținerea proiectului propus pentru această ediție.

Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

Opţional, vei putea specifica numele echipei din care faci parte, o echipă putând însemna orice de la un grup de colegi de serviciu sau de şcoală, la membrii unui club sau pur şi simplu un grup de prieteni.

În eventualitatea anulării competiţiei (în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizatori) taxa de înscriere se returnează, mai puţin comisioanele bancare aferente transferului. Participantul are opţiunea de a renunţa la returnarea taxei de participare şi de a opta pentru donarea ei către proiectul caritabil selectat.

Taxa nu este transferabilă către un alt participant şi nu este returnabilă. Înscrierea se consideră validă numai după efectuarea plăţii/plăţilor corespunzătoare.

Pachetul de concurs (kitul) înaintea cursei:

 • număr de concurs cu cip pentru cronometrare

În timpul cursei:

 • asistenţă medicală
 • acces la punctele de alimentare şi hidratare

După cursă:

 • acces la fotografiile din cadrul evenimentului
 • pasta party
 1. Echipament

Este obligatoriu pentru toate probele să prezentaţi, pe întreaga durată a competiţiei numărul de concurs, care vă va fi oferit de către organizatori. Numărul de concurs este obligatoriu să fie purtat în aşa fel încât să fie vizibil.

Echipament recomandat – încălțăminte de alergare, recipient de 500 ml cu apă/băutură izotonică, precum şi îmbrăcăminte adaptată condiţiilor meteo.

 1. Cronometrarea

Se va face la secundă pentru fiecare finisher al celor două probe, electronic.

Clasamente/categorii şi premii

PROBA                        10 km                  5km

CATEGORIA                 Open F/M            Open F/M

 1. Premierea

Vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 la probele 10 km și 5 km la categoria OPEN Feminin/Masculin.

 1. Capturile video, audio, foto

Prin participarea la acest eveniment alergătorii își dau acordul ca imaginile care îi surprind pe parcursul desfășurării evenimentului să fie folosite de organizatori sau de către partenerii săi (ex: Partenerii media).

 1. Normele de conduită obligatorii pe parcursul derulării evenimentului

Concurenții care sunt depistați că aruncă deșeuri pe parcursul competiției (în afara punctelor de revitalizare), care aduc atingere mediului înconjurător, intră în conflict cu ceilalți participanți sau cu spectatorii, voluntarii sau organizatorii, vor fi descalificați pe loc, fără a avea posibilitatea de a mai participa pe viitor la alte evenimente organizate de noi.

Pe traseu, în cazul depășirilor, concurentul care vine din spate anunță verbal pe ce parte dorește să depășească iar concurentul din față va permite aceasta. 

 1. Siguranţa şi securitatea participanţilor

Participarea la competiție se face pe proprie răspundere. Serviciile de asistență și prim-ajutor sunt asigurate de Serviciul Județean de Salvamont Caraș-Severin.

Ne rezervăm dreptul de a descalifica orice concurent care nu respectă măsurile sanitare sau utilizează limbaj inadecvat, ironic față de voluntari.

 1. Validare / Şedinţa tehnică

Validarea înscrierilor online va avea loc sâmbătă, 1 iunie de la ora 16:00 la ora 20:00 sau în 2 iunie între orele 8:00 – 9:30, pe baza unui act de identitate și al înmânării declarației de participare la eveniment completate și semnate. 

Cu prilejul realizării procedurii de validare, participanții la cele trei probe vor semna și o declarație (care va fi disponibilă în format fizic la faţa locului, dar se poate descărca și completa de aici) pe proprie răspundere (inclusiv acolo unde va fi cazul pentru tutorii legali), în care își asumă riscurile care decurg din participarea la concursul “Comunitate în Mișcare” şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui sa ţină cont de circumstanţe relevante ca: accidentări, schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona în care se află, echipament.

Şedinţa tehnică pentru cele patru probe ale concursului va începe în dimineaţa evenimentului, în data de 2 iunie 2024, la ora 9.30, la linia de start.

Descarcă declarația pe propria răspundere

 1. Diverse

Contestaţiile privind desfăşurarea concursului pot fi înaintate organizatorilor sub formă scrisă (fără să existe un format tip în acest sens), imediat după expirarea timpului limită al crosului de 10km  “Comunitate în Mișcare”, urmând a fi soluţionate la faţa locului.