CE ESTE COMUNITATE ÎN MIȘCARE

“Comunitate în Mișcare” este un eveniment caritabil organizat sub forma unei campanii sportive online prin care promovăm un stil de viață sănătos, încurajând practicarea sportului și a mișcării de orice fel chiar și în condiții de restricții, distanțare socială, sau atunci când viața noastră nu se desfășoară conform planurilor și așteptărilor noastre.
Banii stransi din taxa de participare sunt folosiți pentru a susține o cauză în care credem cu tărie.
În 2022, acești bani vor fi folosiți pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu sindrom Down adulte, din orașul Resita, Județul Caras- Severin, precum si la facilitarea accesului la educație specializată a persoanelor adulte cu sindrom Down și a familiilor acestora. Supraponderabilitatea cronică este una dintre cele mai serioase probleme de sănătate care afectează persoanele cu sindrom Down pe termen lung. Practica sportivă constantă realizată sub îndrumarea unui specialist este una dintre cele mai eficiente metode de a preveni și de a gestiona problemele de greutate și implicit joacă un rol esențial în menținerea unei stări de sănătate bune. În același timp, stimularea creativității și dezvoltarea unor abilități motrice de finețe dar și a abilităților mental-emoționale contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu sindrom Down și a familiilor acestor contribuind în același timp la o mai bună integrare a acestora în comunitate.
Proiectul propus anul acesta de Asociația Cărășană Sindrom Down atinge ambele aspecte și se aliniază perfect spiritului Comunitate în mișcare.

ORGANIZATORUL EVENIMENTULUI

 

Organizatorul evenimentului este Fundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, persoană juridică română fără scop lucrativ, CIF: 42110580, în parteneriat cu instituții publice și private, cu sponsori, asociații și persoane juridice sau fizice.

Toate informațiile despre evenimente sunt disponibile pe site-ul www.comunitateinmiscare.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/comunitateinmiscare.

Participanții sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament, care este întocmit conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod public oricărei persoane interesate, pe site-ul oficial.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE A EVENIMENTULUI

15 mai 2022 – 15 octombrie 2022

LOCAȚIA EVENIMENTULUI

 

“Comunitate în Mișcare” este un eveniment sportiv ale cărui rezultate sunt centralizate online și de aceea nu este îngrădit în nici un fel de limite geografice. Asta înseamnă că poți participa, indiferent unde te afli pe glob. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii la eveniment și să folosești aplicația STRAVA.

OPȚIUNILE DE ACTIVITATE

 

Alergare – 200 km
Mers – 200 km
Înot – 25 km
Ciclism – 350 km
Deplasare în scaun cu rotile – 15 km

DESCRIEREA TRASEULUI

 

Traseu liber-ales. Nu există nici un fel de limitări. Ai libertate totală să practici oricare dintre activități în orice mediu preferi: în oraș, în natură sau chiar la sală de sport sau bazin.

MODUL DE DESFĂȘURARE

 

În perioada 15 mai- 15 octombrie 2022 poți participa la una sau mai multe probe din concurs: alergare, ciclism, înot, mers, deplasare în scaun cu rotile. Fiind un eveniment online, nu există limite geografice, poți participa oriunde te-ai afla.

Poți folosi orice trasee dorești și tot tu decizi ritmul în care alegi să completezi probele: le poți parcurge treptat, puțin câte puțin pe parcursul celor 5 luni sau le poți finaliza pe toate într-o singură zi. Poți face aceste activități sportive singur sau împreună cu alți prieteni.

Alege un obiectiv și asigură-te ca la finalul celor 5 luni ai reușit să îl realizezi.
Folosește aplicația STRAVA pentru a-ți urmări activitatea sportivă. La înscriere ești invitat să îți creezi un cont pe www.comunitateiniscare.ro. Odată creat contul, beneficiezi de importul automat al activităților din Strava în contul de pe site-ul Comunitate în mișcare cu care te-ai înscris. Deci tot ce trebuie să faci este să completezi pașii pentru înscriere, să te asiguri că folosești STRAVA pentru activități și să îți verifici progresul pe site, în contul tău.

ÎNSCRIEREA

 

Opțiunile din cadrul evenimentului “Comunitate în Mișcare” sunt destinate celor care doresc să adopte un mod de viață activ și care sunt apți din punct de vedere medical, fizic și mental să susțină acest tip de efort, pe perioadă îndelungată. Organizatorii recomandă tuturor persoanelor să consulte un medic înainte de a se apuca de orice formă de efort fizic.

Data limită pentru înscrierea online este 15 octombrie 2022.

Înscrierea se face doar online pe www.comunitateinmiscare.ro

TAXA DE PARTICIPARE

 

Taxa de participare este 75 RON și se achită online la înscriere. După acoperirea cheltuielilor de organizare a evenimentului, 80% din taxa de participare va fi redirecționată către cauza susținută iar 20% din sumă va reveni Fundației Comunitare Banatul Montan pentru cheltuieli administrative.
În caz de abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.
În cazul anulării competiției în situație de forță majoră sau din motive care nu depinde de organizator, taxa de înscriere nu se returnează.

CLASAMENT

 

Acest eveniment NU este o cursă competitivă, ci un exercițiu de participare comunitară ce încurajează un stil de viață sănătos și spiritul filantropic. Desfășurându-se virtual, nici nu este posibil să se poată face un clasament în mod onest și corect.

Nu este important cine ajunge primul, important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris.

PREMII

 

Toți participanții înscriși vor intra automat în cele 3 trageri la sorți, care vor avea loc în: 15 august, 15 septembrie și 15 octombrie. La fiecare tragere la sorți va f oferit câte un premiu oferit de sponsorii evenimentului.

La finalizarea a două probe (oricare), participanții vor primi un tricou “ Comunitate in mișcare”

La finalizarea a trei probe (oricare), participanții beneficiază de o înscriere gratuită la ediția 2022 a evenimentului sportiv Alergând la pădure + un tricou.

RETRAGEREA DIN CONCURS/ ABANDONUL

 

Participantul care nu mai poate sau nu mai dorește să continue concursul are obligația de a anunța Organizatorul printr-un email la contact@comunitateinmiscare.ro Taxa de participare nu se returnează.

DREPTUL LA IMAGINE

 

Evenimentul poate fi înregistrat în scopuri de comunicare publică / informare, în orice modalitate (în special prin fotografii, înregistrări video, etc.) în orice scop, inclusiv în scop de publicitate și comercial. Prin urmare, fiecare participant acordă în mod explicit Organizatorului, persoanelor împuternicite de către organizator și partenerilor permisiunea de a înregistra și de a reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul evenimentului.

Pentru minori acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile și interesele majore ale acestora să nu fie lezate, de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinți, tutore, etc) care efectuează înscrierea în numele acestora.

Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.
Organizatorului, partenerilor săi și persoanelor împuternicite le este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter rasist, xenofob, etc. și mai mult este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați prin prezentul Regulament că imaginea lor poate fi accesibilă pe Pagina de Facebook https://www.facebook.com/comunitateinmiscare/ și pe site-ul www.comunitateinmiscare.ro.

DATELE PERSONALE

 

Organizatorul colectează următoarele date: nume și prenume, adresa de domiciliul, adresa de e-mail.
Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie în vederea înregistrării participanților, pentru organizarea corespunzătoare a evenimentului. Rezultatele personale vor fi de asemenea înregistrate de către participanții înșiși și publicate în vederea creării tabloului cu progresul participanților.
Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. În cazul refuzului persoanei de a furniza aceste date, organizatorul va refuza înregistrarea în cursa. Prin înregistrare, participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea, utilizarea datelor personale în scopurile descrise la acest paragraf.
Organizatorul nu dezvăluie datele personale colectate niciunei terțe părți cu excepția situației când există o obligație legală în acest sens, la cererea autorităților îndreptățite.
Organizatorul poate dezvălui Sponsorilor datele personale, doar cu acordul persoanei în cauză, pentru ca persoana să poată intra în posesia premiilor oferite de aceștia.

DREPTURILE PARTICIPANȚILOR conform Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal ale participanților:

 

dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor
dreptul de a accesa datele personale pe care le deține organizatorul
dreptul de a rectifica datele personale pe care le deține organizatorul în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete
dreptul de a fi uitat, adică dreptul de a solicita retragerea datelor personale deținute
dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale
dreptul la portabilitatea datelor adică de a fi transferate la o altă organizație
dreptul de a obiecta ca datele dumneavoastră personale să fie folosite în anumite scopuri.
Participanții sunt de acord ca Organizatorul să procedeze la colectarea și prelucrarea datelor lor personale pe teritoriul României, direct și/sau prin împuterniciții și/sau partenerii contractuali ai acestuia, în scopul de a participa la campaniile de informare derulate de către organizator sau în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de acesta.

PARTICIPAREA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

 

Fiecare persoană înscrisă este de acord să participe pe propria răspundere. Organizatorul și partenerii acestuia nu sunt răspunzători de posibilele accidentari și/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment.
Participanții care suferă un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială renunță prin însăși înscrierea la Eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicată în organizarea Evenimentului, în special împotriva: organizatorului, sponsorilor sau partenerilor.
Participanții poartă întreaga responsabilitate civilă și penală pentru orice daună provocată de aceștia altor persoane în timpul Evenimentului.
Participanții își asumă total răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul Evenimentului.

RECOMANDĂRI

 

Este recomandat ca participanții să își facă un test la efort și să consulte un medic specializat, înainte de a se apuca de orice tip de activitate care implica efort fizic prelungit.
Este recomandat ca participanții să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

ALTE PRECIZĂRI

 

Participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător
Participanții își dau acordul pentru primirea de informații, pe email, cu privire la eveniment (noutăți / newsletter).

Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru eventuale premii oferite din partea partenerilor și/sau colaboratorilor săi și nu este răspunzător de plata de taxe sau a altor obligații financiare legate de aceste premii.
În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, încheierea sau prelungirea Evenimentului.
Organizatorul își rezervă dreptul de a actualiza prezentul Regulament de câte ori este necesar, cu informarea corespunzătoare a celor interesați.

BINE DE ȘTIUT

 

Acest Eveniment NU este o cursă competitivă. Desfășurându-se virtual, nu este posibil să se poată face un clasament în mod onest și corect. Avem încredere că raportarea informațiilor cu privire la progresul activităților și colectarea premiilor se face de bună credință, în mod onest de către fiecare participant. Ne bazăm pe încredere și fair-play.
Nu este important cine ajunge primul, important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris.
Pe parcursul evenimentului vom comunica orice fel de detalii legate de acesta prin intermediul paginii de facebook: www.facebook.com/comunitateinmiscare. Asigură-te că ai dat Like acestei pagini pentru a putea fi la curent cu orice fel de actualizări, recomandări sau informații comunicate.