CE ESTE COMUNITATE ÎN MIȘCARE

“Comunitate în Mișcare” este un eveniment caritabil organizat sub forma unei campanii sportive online prin care promovăm un stil de viață sănătos, încurajând practicarea sportului și a mișcării de orice fel chiar și în condiții de restricții, distanțare socială, sau atunci când viața noastră nu se desfășoară conform planurilor și așteptărilor noastre.

Banii strânși din taxa de participare sunt folosiți pentru a susține o cauză în care credem cu tărie. În 2021, acești bani vor fi folosiți pentru amenajarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în orașul Reșița, județul Caraș-Severin.

ORGANIZATORUL EVENIMENTULUI

Organizatorul evenimentului este Fundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, persoană juridică română fără scop lucrativ, CIF: 42110580, în parteneriat cu instituții publice și private, cu sponsori, asociații și persoane juridice sau fizice.

Toate informațiile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.comunitateinmiscare.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/comunitateinmiscare.

Participanții sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament, care este întocmit conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod public oricărei persoane interesate, pe site-ul oficial.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE A EVENIMENTULUI

15 iulie 2021 – 15 octombrie 2021

LOCAȚIA EVENIMENTULUI

“Comunitate în Mișcare” este un eveniment sportiv ale cărui rezultate sunt centralizate online și de aceea nu este îngrădit în nici un fel de limite geografice. Asta înseamnă că poți participa, indiferent unde te afli pe glob. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii la eveniment. 

OPȚIUNILE DE ACTIVITATE

Alergare – 125 km

Mers – 125 km

Înot – 25 km

Ciclism – 250 km

Deplasare în scaun cu rotile – 15 km

DESCRIEREA TRASEULUI

Traseu liber-ales. Nu există nici un fel de limitări. 

Ai libertate totală să practici oricare dintre activități în orice mediu preferi: în oraș, în natură sau chiar la sala de sport sau bazin. 

MODUL DE DESFĂȘURARE

În perioada 15 iulie- 15 octombrie 2021 poți participa la una sau mai multe probe din concurs: alergare, ciclism, înot, mers, deplasare în scaun cu rotile. Fiind un eveniment online, nu există limite geografice, poți participa oriunde te-ai afla.

Poți folosi orice trasee dorești și tot tu decizi ritmul în care alegi să completezi probele: le poți parcurge treptat, puțin câte puțin pe parcursul celor 3 luni sau le poți finaliza pe toate într-o singură zi. Poți face aceste activități sportive singur sau împreună cu alți prieteni.

Alege un obiectiv și asigură-te ca la finalul celor 3 luni ai reușit să îl realizezi.

Dacă folosești aplicația STRAVA pentru a-ți urmări activitatea sportivă, beneficiezi de importul automat al activităților în contul cu care te-ai înscris. Deci, dacă folosești STRAVA, tot ce trebuie să faci este să completezi pașii pentru înscriere și să îți verifici progresul pe site, în contul tău. 

Dacă NU folosești aplicația STRAVA, în momentul în care ai finalizat proba pentru care ai optat va trebui să ne trimiți un email pe adresa contact@comunitateinmiscare.ro, care să conțină un print screen din aplicația cu ajutorul căreia ți-ai urmărit activitatea. Suntem foarte flexibili și vom lua în considerare orice modalitate prin care poți dovedi că ai parcurs numărul de kilometri necesari pentru fiecare probă: alergare – 125 km, mers – 125 km, înot – 25 km, ciclism – 250 km, deplasare în scaun cu rotile – 15 km

ÎNSCRIEREA

Opțiunile din cadrul evenimentului “Comunitate în Mișcare” sunt destinate celor care doresc să adopte un mod de viață activ și care sunt apți din punct de vedere medical, fizic și mental să susțină acest tip de efort, pe perioadă îndelungată. Organizatorii  recomandă tuturor persoanelor să consulte un medic înainte de a se apuca de orice formă de efort fizic.

Data limită pentru înscrierea online este  15 octombrie 2021.

Înscrierea se face doar online pe www.comunitateinmiscare.ro  

TAXA DE PARTICIPARE

Taxa de participare este 50 RON și se achită online la înscriere. După acoperirea cheltuielilor de organizare a evenimentului, 80% din taxa de participare va fi redirecționată către cauza susținută iar 20% din sumă va reveni Fundației Comunitare Banatul Montan pentru cheltuieli administrative.

În caz de abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.

În cazul anulării competiției în situație de forță majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează.

CLASAMENT

Acest eveniment NU este o cursă competitivă, ci un exercițiu de participare comunitară ce încurajează un stil de viață sănătos și spiritul filantropic.  Desfășurându-se virtual, nici nu este posibil să se poată face un clasament  în mod onest și corect.

Nu este important cine ajunge primul, important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris. 

PREMII

Toți participanții înscriși vor intra automat în cele 3 trageri la sorți, care vor avea loc în: 15 august, 15 septembrie și 15 octombrie. La fiecare tragere la sorți vor fi oferite câte 2 premii. Premiile constau în vouchere, produse și un weekend pentru 2 persoane în Banatul Montan, oferite de sponsorii evenimentului.

La finalizarea unei singure probe (oricare), participanții primesc un voucher online în baza căruia pot primi un cadou oferit de unul dintre cei 3 parteneri locali ai evenimentului în limita unui număr prestabilit. 

La finalizarea a două probe (oricare), participanții primesc un voucher online în baza căruia  pot ridica un tricou din locația oricăruia din cei 3 parteneri locali ai evenimentului.

La finalizarea a trei probe (oricare), participanții beneficiază de o înscriere gratuită la ediția 2021 a evenimentului sportiv Alergând la pădure + un tricou. 

RETRAGEREA  DIN CONCURS/ ABANDONUL

Participantul care nu mai poate sau nu mai dorește să continue concursul are obligația de a anunța Organizatorul printr-un email la contact@comunitateinmiscare.ro Taxa de participare nu se returnează.

DREPTUL LA IMAGINE

Evenimentul poate fi înregistrat în scopuri de comunicare publică / informare, în orice modalitate (în special prin fotografii, înregistrări video, etc.) în orice scop, inclusiv în scop de publicitate și comercial. Prin urmare, fiecare participant acordă în mod explicit Organizatorului, persoanelor împuternicite de către organizator și partenerilor permisiunea de a înregistra și de a reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul evenimentului.

Pentru minori acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile și interesele majore ale acestora să nu fie lezate, de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinți, tutore, etc) care efectuează înscrierea în numele acestora.

Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.

Organizatorului, partenerilor săi și persoanelor împuternicite le este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter rasist, xenofob, etc. și mai  mult este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați prin prezentul Regulament că imaginea lor poate fi accesibilă pe Pagina de Facebook https://www.facebook.com/comunitateinmiscare/ și pe site-ul www.comunitateinmiscare.ro.

DATELE PERSONALE

Organizatorul colectează următoarele date: nume și prenume, adresa de domiciliul, adresa de e-mail.

Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie în vederea înregistrării participanților, pentru organizarea corespunzătoare a evenimentului. Rezultatele personale vor fi de asemenea înregistrate de către participanții înșiși și publicate în vederea creării tabloului cu progresul participanților.

Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. În cazul refuzului persoanei de a furniza aceste date, organizatorul va refuza înregistrarea în cursa. Prin înregistrare, participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea, utilizarea datelor personale în scopurile descrise la acest paragraf.

Organizatorul nu dezvăluie datele personale colectate niciunei terțe părți cu excepția situației când există o obligație legală în acest sens, la cererea autorităților îndreptățite.

Organizatorul poate dezvălui Sponsorilor datele personale, doar cu acordul persoanei în cauză, pentru ca persoana să poată intra în posesia premiilor oferite de aceștia.

DREPTURILE PARTICIPANȚILOR  conform Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal ale  participanților:

  • dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor
  • dreptul de a accesa datele personale pe care le deține organizatorul
  • dreptul de a rectifica datele personale pe care le deține organizatorul în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete
  • dreptul de a fi uitat, adică dreptul de a solicita retragerea datelor personale deținute
  • dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale
  • dreptul la portabilitatea datelor adică de a fi transferate la o altă organizație
  • dreptul de a obiecta ca datele dumneavoastră personale să fie folosite în anumite scopuri.

Participanții sunt de acord ca Organizatorul să procedeze la colectarea și prelucrarea datelor lor personale pe teritoriul României, direct și/sau prin împuterniciții și/sau partenerii contractuali ai acestuia, în scopul de a participa la campaniile de informare derulate de către organizator sau în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de acesta.

PARTICIPAREA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Fiecare persoană înscrisă este de acord să participe pe propria răspundere. Organizatorul și partenerii acestuia nu sunt răspunzători de posibilele accidentări și/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment.

Participanții care suferă un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială renunță prin însăși înscrierea la Eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicată în organizarea Evenimentului, în special împotriva: organizatorului, sponsorilor sau partenerilor.

Participanții poartă întreaga responsabilitate civilă și penală pentru orice daună provocată de aceștia altor persoane în timpul Evenimentului.

Participanții își asumă total răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul Evenimentului.

RECOMANDĂRI

Este recomandat ca participanții să își facă un test la efort și să consulte un medic specializat, înainte de a se apuca de orice tip de activitate care implica efort fizic prelungit.

Este recomandat ca participanții să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

ALTE PRECIZĂRI

Participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător

Participanții își dau acordul pentru primirea de informații, pe email, cu privire la eveniment (noutăți / newsletter).

Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru eventuale premii oferite din partea partenerilor și/sau colaboratorilor săi și nu este răspunzător de plata de taxe sau a altor obligații financiare legate de aceste premii.

În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, încheierea sau prelungirea Evenimentului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a actualiza prezentul Regulament de câte ori este necesar, cu informarea corespunzătoare a celor interesați.

BINE DE ȘTIUT

Acest Eveniment NU este o cursă competitivă. Desfășurându-se virtual, nu este posibil să se poată face un clasament în mod onest și corect. Avem încredere că raportarea  informațiilor cu privire la progresul activităților și colectarea premiilor se face de bună credință, în mod onest de către fiecare participant. Ne  bazăm pe încredere și fair-play. 

Nu este important cine ajunge primul, important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris. 

Pe parcursul evenimentului vom comunica orice fel de detalii legate de acesta prin intermediul paginii de facebook: www.facebook.com/comunitateinmiscare. Asigură-te că ai dat Like acestei pagini pentru a putea fi la curent cu orice fel de actualizări, recomandări  sau informații comunicate.